Τηλέφωνο - FAX
27330 - 24514

ΓΥΘΕΙΟ

Το Γύθειο είναι ιστορική «πόλη»-κωμόπολη και λιμένας που βρίσκεται στη νότια Πελοπόννησο κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, δυτικά του μυχού του Λακωνικού Κόλπου. Είναι ο κυριότερος λιμένας του Λακωνικού Κόλπου και ο δεύτερος της νότιας Πελοποννήσου (μετά την Καλαμάτα). Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται μέσω μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, όπου βρίσκεται ο πύργος της οικογένειας Τζανετάκη. Oι κάτοικοι του Γυθείου καλούνται Γυθειάτες - Γυθειάτισσες.

Πηγή: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 

ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ

Βρίσκονται 5 χλμ βόρεια του Πύργου Διρού Λακωνίας και αποτελούνται από τρία Σπήλαια -την Αλεπότρυπα, τη Βλυχάδα και το Καταφύγγι-, τα οποία κατατάσσονται στα ομορφότερα του κόσμου και είναι χαρακτηρισμένα ως «εθνικό μνημείο». Ως υποκατάστημα της ΕΤΑ λειτουργεί εκείνο της Βλυχάδας, με 1.200 τ.μ. χερσαίο τμήμα και 300 τ.μ. λιμναίο, στο οποίο η πρόσβαση επιτυγχάνεται με βάρκα. Εκτός του σπηλαίου, υπάρχει ακόμη έκταση εμβαδού 138.685 τ.μ. μετά αιγιαλού, με εγκαταστάσεις εστιατορίου και αναψυκτηρίου (εκτός λειτουργίας).

Πηγή: Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.

 

KAΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

d

Το Κάστρο της Μονεμβασίας βρίσκεται στη Λακωνία και πήρε την ονομασία του από τις λέξεις "Μόνη έμβασις" δηλαδή μοναδική είσοδος. Η πρώτη αναφορά στην πόλη από περιηγητή είναι αυτή του Αγίου Βίλλιπαλντ επισκόπου του ’ιχσετ, που την αναφέρει ως 'πόλη της Μαναφασίας'. Η Βενετσιάνικη ονομασία της ήταν 'Napoli di Malvasia' (Νεάπολη Μονεμβασιάς), δηλαδή Μενεξεδένια πόλη.
Το πρώτο της όνομα κατά τη μινωική περίοδο ήταν 'Μινώα' και ήταν μάλλον φρούριο προορισμένο να προστατεύει τον κόλπο της περιοχής Επιδαύρου - Λιμηράς.

Πηγή:agrotravel.gr

 

ΦΑΡΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

d

Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1873. Το ύψος του άσπρου οκταγωνικού του πύργου είναι 23 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 78 μέτρα. Πρωτολειτούργησε με πετρέλαιο και η ακτίνα της δέσμης φωτός του έφτανε τα 15 ν.μ. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Γυθείου στην νησίδα Κρανάη. Το νησάκι Κρανάη τεχνητά ενωμένο με την ακτή, σύμφωνα με την παράδοση είχε προσφέρει καταφύγιο στον Πάρη και την Ωραία Ελένη τη νύχτα πριν από το ταξίδι στην Τροία. Εκεί βρίσκεται ο Πύργος Τζαννετάκη, που στεγάζει το Ιστορικό Εθνικό Μουσείο Μάνης, το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου και ο φάρος.

Πηγή: qsl.net

 

 

ΜΥΣΤΡΑΣ

d

Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου. Η ιστορία "της νεκρής πολιτείας" σήμερα του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το 1249 ο Γουλιέλμος Β' Βιλλαρδουίνος έκτισε το κάστρο του στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, στην κορυφή ενός υψώματος με απότομη και κωνοειδή μορφή που λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς λόγω του σχήματός του ή εκ του ονόματος του παλαιότερου ιδιοκτήτη που λεγόταν Μυζηθράς.

 

Πηγή:Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  1. Πλήρως Εξοπλισμένα διαμερίσματα


  2. Κατάλληλα για οικογενιακές διακοπές


  3. Προσιτές Τιμές


  4. Φιλικό Περιβάλλον

  5. 350 μέτρα απο παραλία


Copyright 2010 © Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Ρεμβη
H ιστοσελίδα μας ακολουθεί τις διατάξεις Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR(2018). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Κατασκευή ιστοσελίδων sxsweb